Hedelmäpuut

Suklaakirsikka Kirsikkapuu

Suomessa parhaiten menestyvät kirsikkapuut ovat hapankirsikoita (Prunus cerasus), mutta hedelmät ovat nimestään huolimatta kypsinä makeita – etenkin herkkulajikkeilla, joiden luumarjat nautitaan sellaisenaan. Talouslajikkeiden kirpeämmät hedelmät sopivat ensisijaisesti säilöntään.
Hapankirsikat jaetaan kahteen ryhmään. Amarellin eli kuulasmarjaisen hapankirsikan hedelmä on kirkkaanpunainen ja mehu lähes väritöntä ja kirkasta. Marjat ovat pääsääntöisesti makeita. Amarellit vaativat yleensä ristipölytyksen tuottaakseen satoa.
Morellikirsikoiden marjat ovat tummanpunaisia ja mehukin on tummaa ja sameaa. Morellit ovat yleensä itsepölytteisiä ja hyviä pölyttäjiä amarellikirsikoille. Sato onkin tavallisesti säännöllisempi ja runsaampi kuin amarelleilla, mutta marjat ovat happamampia.
Kirsikat saattavat kasvaa jopa 8 metriä korkeiksi (yleensä kuitenkin 3–6 m), jolloin kaikkiin marjoihin ei yllä ilman apuvälineitä. Pensaskirsikat ovat myös joko amarelli- tai morellityyppisiä hapankirsikoita, mutta niiden sato on aina helppo poimia, sillä pensaista tulee vain 150–250 senttiä korkeita.

’Chokoladnaja’, suklaakirsikka
Erikoinen morellityyppinen pensaskirsikka. Pyöreähkö ja 150–200 cm korkea pensas on kotoisin Baltian maista ja Venäjältä.
Marja: tummanpunaruskea; maku miellyttävän happamanimelä ja manteliin vivahtava.
Sato: kypsyy aikaisin.
Vyöhykkeet: I–IV(V).

Huutokoski
  • Kasvuvyöhyke I
  • Kasvuvyöhyke I-II
  • Kasvuvyöhyke I-III
  • Kasvuvyöhyke I-IV

alk. 48,73 €

Hinnat

    Koko
    Vähittäis­myynti­hinta
    Saldo
    Tukku­hinta
    150-200 cm
    48.73 €

Saldotiedot päivitetty: 15.12.2021