OHJEITA

Astiataimien (at) istutusaikaa on koko kasvukausi keväästä syksyyn. Kun astia poistetaan, tulee juuripaakun olla läpijuurtunut, eli sen on pysyttävä koossa. Kastele taimi hyvin ennen istutusta, juuripaakkua ei saa päästää kuivumaan missään vaiheessa. Muista poistaa astia, äläkä riko paakkua.

Verkkopaakkutaimien (vp) istutusaikaa on koko kasvukausi keväästä syksyyn. Juuripaakun ei tarvitse olla läpijuurtunut, vaan verkko pitää paakun koossa. Istutus tapahtuu kuten astiataimillakin.

Paakkutaimia (pa) voidaan istuttaa koko kasvukauden ajan. Juuripaakun ympärillä olevaa juuttikangasta ei poisteta, vaan taimi istutetaan paakkuineen. Juuttikankaan solmut avataan ennen kuopan täyttämistä. Juuripaakkua ei saa päästää kuivumaan.

Jos paakun ympärillä on metalliverkko, sitä ei poisteta vaan se maatuu aikanaan. Metallinen ylälanka vain katkaistaan ennen kuopan täyttämistä. Myöskään juuttikankaan solmuja ei tarvitse avata, koska solmuja ei tehdä, kun käytetään metalliverkkoa (jos metalliverkko on poistettu ei taimella ole kasvuunlähtötakuuta).

Avojuuriset (pj) istutetaan joko keväällä tai syksyllä eli silloin kun kasvit ovat levossa. Taimia ei saa päästää kuivumaan, taimet on hyvä laittaa veteen 2-4 tunniksi ennen istutusta. Juuret asetetaan kuoppaan luonnolliseen asentoon.